Prima pagină / Știri și Noutăți

Termeni și condiții pentru telemedicină

21.04.2020

 Termeni și condiții pentru telemedicină

 

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ȘI ACCESAREA SERVICIILOR DE TELEMEDICINĂ ESTE NECESARĂ CITIREA ȘI ACCEPTAREA ÎN TOTALITATE A ACESTOR TERMENI ȘI CONDIȚII. VIZITAREA ÎN CONTINUARE A SITEULUI ESTE CONDIȚIONATĂ DE ACCEPTAREA INTEGRALĂ A ACESTOR TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE A SITEULUI WWW.CARDIOMED.RO.

 

            În cazul în care nu sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare, nu folosiți acest site. Cardiomed SRL are dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile.

Consultațiile online reprezintă interacțiunea dintre medic și pacient în mediul online cu ajutorul mijloacelor electronice de comunicare. Consultațiile online nu își propun să ia locul consultului medical de specialitate fiind mai puțin riguroase în ceea ce privește stabilirea diagnosticului. Întrucât la baza informațiilor medicale de care medicul ia cunoștință sunt preponderent bazate pe simptomologia descrisă de pacient, îi revine pacientului obligația de a oferi date cât mai exacte și complete despre istoricul medical, starea generală de sănătate,  simptome, tratamente indicate și medicație folosită, etc.

Consultațiile online sunt acesibile astfel: pacientul sună la Cardiomed SRLla numărul de telefon 0264406600 pentru a solicita o programare pentru consultația online cu medicul ales de pe siteul clinicii Cardiomed. În cursul solicitării, pacientul trebuie să specificE dacă dorește să fie contactat video sau telefonic. În situația în care pacientul dorește o consultație video, acesta trebuie să comunice aplicația pe care dorește să o folosească, pentru a se verifica dacă această aplicație poate fi accesată de către medicii Cardiomed Srl în vederea verificării îndeplinirii condițiilor de confidențialitate implicate de actul medical. Ulterior programăriI, pentru confirmarea acesteia, pacientul efectuează plata rezervării accesând linkul prezent aici. La data și ora programată pacientul va fi contactat de medicul ales de către acesta.

În vederea efectuării consultanței online, pacientul trebuie să dețină accesul la un microfon și, eventual, o cameră video, precum și conexiune la internet. Dacă nu se poate efectua consultația online din cauza echipamentelor sau a conexiunii la internet defectuoase a pacientului, precum și dacă intervine înreruperea consultației din aceleași motive, Cardiomed SRL nu își asumă niciun fel de răspundere.                                                                           

 Consultația va fi înregistrată de către Cardiomed SRL. Prin citirea prezentului document intitulat Termeni și Condiții pentru telemedicină urmat de solicitarea consultației, pacientul își dă acordul expres pentru înregistrarea consultației.

Serviciul de telemedicină nu are rolul de a înlocui consultul medical de specialitate ce urmează a fi efectuat în cadrul clinicii Cardiomed SRL.

Ținem să vă aducem la cunoștință că medicii Cardiomed SRL pot să facă supoziții și estimări cu privire la situația dvs. medicală. Arătăm în mod expres că estimările și supozițiile mai sus menționate vor deveni un diagnostic medical concret și recunoscut de Cardiomed SRL doar după efectuarea consultului medical de specialitate la sediul societății noastre.

Medicii Cardiomed SRL vă pot oferi date despre tratamentul pentru anumite afecțiuni, însă aceste date nu reprezintă recomandarea unui tratament pentru dumneavoastră. Vă comunicăm explicit faptul că orice formă de tratament poate fi recomandat numai după stabilirea diagnosticului concret.

Pacientul trebuie să urmeze recomandările făcute de către medic. Cardiomed SRL și medicul care oferă consultul nu sunt răspunzători în niciun fel dacă pacientul nu respectă recomandările primite. De asemenea, Cardiomed SRL și medicul curant își declină orice fel de responsabilitate dacă informațiile primite de la pacient sunt incomplete sau eronate. În situația în care recomandările oferite în cadrul consultației nu ameliorează simptomele existente ci aceste se agravează sau apar unele noi, pacientul este obligat să solicite o nouă consultație. În caz de agravare a situației medicale, pacientul este obligat să se prezinte la Cardiomed SRL în timpul orelor de funcționare cu o prealabilă programare sau va apela Serviciul de urgență 112.

 

Politica de anulare

Pacientul are dreptul să anuleze programarea consultației online și să își recupereze suma achitată cu condiția ca anularea să se facă cu cel puțin 24 de h înainte de data și ora programată pentru efectuarea consultației. Suma va fi returnată în contul din care s-a efectuat plata pentru programarea consultației în termen de 72 de h de la data anulării programării.

            Pacientul va putea anula programarea serviciilor de telemedicină prin apelarea numărului de telefon 0264406600 . Dacă pacientul nu respectă termenul de 24 de h pentru solicitarea anulării consultației sau dacă acesta nu este prezent la data și ora consultației online, Cardiomed SRL va reține suma de bani achitată de către pacient, acesta neputând avea niciun fel de pretenții în legătură cu respectiva sumă de bani.

            În situația în care serviciul de telemedicină nu s-a realizat din orice motiv invocat de Cardiomed SRL, pacientul poate cere restituirea sumelor achitate doar dacă nu este posibilă reprogramarea consultației.

 

Vezi toate știrile


PACHETUL DE INVESTIGAȚII POST COVID 19 IN 2 PASI

04.06.2021

Vă oferim PACHETUL DE INVESTIGAȚII  POST COVID 19 IN 2 PASI    Pachetul conține: examen  în  specialitatea pneumologie, CT  toracic, probe func [detalii]


SĂNĂTATEA MENTALĂ ÎN PANDEMIE - Psiholog Dana Iclozan

27.01.2021

 SĂNĂTATEA MENTALĂ ÎN PANDEMIE - Psiholog Dana Iclozan În timpul oricărui focar al unei boli infecțioase, reacțiile psihologice ale populației joacă un rol critic î [detalii]


RMN Mamar

05.01.2021

Ce este imagistica prin rezonanță magnetică a sânilor (RMN)? Imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) este un examen de diagnostic care utilizează o combinație între un magne [detalii]


ABSORBTIOMETRIA DUALA DE RAZE X (DXA) PRIN SISTEMUL LUNAR iDXA GENERAL ELECTRONICS HEALTCARE - Dr. Lungu Ionela

18.11.2020

 ABSORBTIOMETRIA DUALA DE RAZE X (DXA) PRIN SISTEMUL LUNAR iDXA GENERAL ELECTRONICS HEALTCARE     •       DXA reprezinta principala metoda de dia [detalii]


Investigatia sanului - dr. Badila Codruta

09.10.2018

 Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei, avand o incidenta tot mai crescuta in randul femeilor tinere. In Romania, aproximatv 10.000 de femei sunt diagnosticate anual cu acea [detalii]