Prima pagină / Servicii Medicale
Alergologie    Cardiologie    Chirurgie generala. Chirurgie plastica - microchirurgie reparatorie    Dermatologie    Diabet si Nutritie    Endocrinologie    Ginecologie    Hematologie    Medicina Interna    Neurologie si Neurochirurgie    Oncologie medicala    O.R.L.    Ortopedie si Traumatologie    Pediatrie    Pneumologie    Psihiatrie si Psihologie    Reumatologie    SPITAL DE ZI-Republicii 30    Urologie   

Imagistica medicala


Programari la telefon 0264 406601, mobil:0799 099 898

Rezultatul examinarii se poate ridica de catre pacient in decurs de 24-48 de ore de la examinare (daca interpretarea imaginilor va dura mai mult, pacientul va fi informat de catre personalul departamentului de imagistica)

Serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală a Cardiomed este caracterizat prin echipamentelor de ultima generatie General Electric (SUA) si printr-un grad înalt de profesionalism al echipei medicale.

RMN inclusiv CardioRMN - GE Signa Voyager 49 Canale apertura 70 CM 1.5T - 2020 Rezonanta magnetica (RM) este cea mai evoluata metoda de evaluare si reprezinta o scanare a corpului nedureroasa si inofensiva, care nu utilizeaza radiatii X. Cu ajutorul undelor radio si a unui magnet obtinem imagini detaliate cu privire la structura si functiile organismului dumneavoastra.

 

Tomografia Computerizată (CT) - GE Revolution Evo 128 Slices - 2020 combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. CT este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge.

 

Mamografia 3D cu GE Senographe Essential este un examen de sân efectuat cu o doză foarte mică de iradiere și este folosit ca un instrument de diagnostic pentru identificarea tumorilor și chisturilor. S-a dovedit că rata de deces pentru cancerul de sân este redusă la femeile care își fac examinări constante.

Mamografia 3D folosește doze de radiații ionizante pentru a crea imagini. Medicii radiologi apoi analizează imaginile pentru orice rezultate anormale. Ecografia de sân este o investigatie adjuvanta pentru mamografie.

este investigatia paraclinica de masurare a densitatii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza.

 

Osteodensitometria DEXA - GE Lunar iDXA este cea mai moderna si foloseste raze X de densitati diferite ce strabat osul, permitind aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase. GE Lunar iDXA are suplimenar functia de TOTAL BODY SCAN, analiza procentului de masa musculara, grasime si apa, foarte utila la sportivi.


Servicii Imagistica medicala


Echipa medicală( click pe un nume pentru CV complet )
Aparatură


RMN GE Signa Voyager 49 Canale aperatura 70 - 1.5T - 2020

CT GE Revolution Evo 128 Slices - 2020

Mamografia 3D cu GE Senographe Essential cu tomosinteza si soft contrast  - special proiectat pentru screening, diagnostic si proceduri intervenționale are doze minime de iradiere

Osteodensitometru GE Lunar iDXA 

14 Ecografe General Electric SUA de ultima generatie