Prima pagină / Servicii Medicale
Alergologie    Cardiologie    Chirurgie generala. Chirurgie plastica - microchirurgie reparatorie    Dermatologie    Diabet si Nutritie    Endocrinologie    Hematologie    Medicina Interna    Neurologie(adulti/copii)    Oncologie medicala    O.R.L.    Ortopedie si Traumatologie    Pediatrie    Pneumologie    Psihiatrie    Imagistica medicala    Reumatologie    SPITAL DE ZI-Republicii 30    Urologie   

Ginecologie


Consultatiile ginecologice sunt sunt utile in supravegherea sanatatii femeii, in depistarea si tratarea afectiunilor ginecologice, in contraceptie sau in depistarea si supravegherea sarcinii. Consultatia ginecologica si testul Papanicolau sunt recomandate a fi facute in fiecare an.

- Testul Papanicolau sau frotiul Papanicolau a devenit astazi foarte practicat, facand parte din examenul ginecologic de rutina. Practic acest test consta in obtinerea unui frotiu din celulele colului uterin prelevate in prealabil.
- Ecografia abdominala foloseste undele acustice reflectate pentru a produce o imagine a organelor abdominale. Uneori, o ecografie este recomandata pentru o evaluare detaliata a unui anumit organ, cum ar fi ecografie rinichiului sau a unei anumite zone, cum ar fi ecografie pelvina.
- Ecografia transvaginala este realizata cu ajutorul a unei sonde ecografice care se introduce in vagin si care permite vizualizarea organelor genitale interne, si a unei sarcini incipiente.
- Sterilitatea reprezinta o conditie ce afecteaza capacitatea femeilor si a barbatilor de a concepe copii sau reprezinta incapacitatea femeilor de a duce la termen o sarcina. Diagnosticul de sterilitate poate fi stabilit la Cardiomed in urma unor analize de specialitate.

- Metodele contraceptive reprezinta instrumente care impiedica aparitia sau dezvoltarea unei sarcini. Alegerea unei metode (hormonala, locala, sterilet, de urgenta) trebuie sa se realizeze printr-un bagaj de informatii corecte oferite si discutate cu medicul, in conformitate cu necesitatile fiecarei femei in parte.

- Colposcopia reprezinta un examen complementar (investigatie imagistica suplimentara) a vulvei, vaginului si colului uterin care permite pe langa vizualizarea acestora, prelevarea de tesut biopsic in cazul in care sunt identificate leziuni ale epiteliului colului uterin sau ale endocolului. Mostrele de tesut vor fi examinate cu ajutorul unui microscop.
Colposcopia este indicata in cazul in care frotiul citovaginal (testul Papanicolau, testul PAP, examen citologic vaginal) indica prezenta unor leziuni ce necesita investigatii suplimentare sau rezultatele testului PAP sunt incerte.
Colposcopul este un dispozitiv optic alcatuit dintr-o sursa de lumina si o lupa care mareste de 2-60 de ori, ce permite identificarea leziunilor ce nu pot fi vizibille cu ochiul liber. Colposcopul prezinta atasata o camera cu ajutorul careia sunt inregistrare imagini ale vaginului si colului. Colul este examinat intai direct, apoi dupa badijonarea cu acid acetic 3-5% (pentru a inlatura mucusul ce acopera mucoasa colului) si in cele din urma, dupa badijonarea cu solutie lugol. Aceste badijonari au rolul de a evidentia zonele cu transformari atipice, care se coloreaza diferit fata de celulele normale, fiind astfel mai usor de depistat. Din aceste leziuni se efectueaza, tot sub colposcop, biopsia tintita, care va pune diagnosticul de certitudine a leziunilor canceroase sau precanceroase.
Indicatiile colposcopiei sunt date de prezenta factorilor de risc pentru transformarea maligna a celulelor epiteliului cervical:
- istoric personal de leziuni preneoplazice sau de modificare neoplazica a celulelor cervicale
- infectiile cu HPV (human papillomavirus) si HIV
- citologie modificata la Testul PAP
- debutul precoce al vietii sexuale, inaintea varstei de 18 ani
- mai mult de 3 parteneri sexuali sau un partener care la randul sau a avut multipli parteneri
- deficiente ale sistemului imunitar
- fumatul
- utilizarea anticonceptionalelor orale pe o perioada mai mare de 5 ani
Electrocauterizarea colului uterin este o procedura chirurgicala prin care este distrus un tesut afectat (modificat patologic) prin ardere cu ajutorul curentului electric. Inainte de efectuarea electrocauterizarii se impune un examen ginecologic, pentru a exclude starile care contraindica aceasta procedura: sarcina, inflamatia acuta sau subacuta a parametrelor, anexelor si starile febrile in general.

Servicii Ginecologie


Echipa medicală( click pe un nume pentru CV complet )
Aparatură


Ecograf VOLUSON E8 EXPERT BT10 GE, USA
Consola de lucru ATMOS S41 double-tower workstation - GERMANIA
Monitor fetal CORO 171 GE, USA
Colposcop MIKRO EZ5, ATMOS, GERMANIA
Radiocauter RADIOSURG 2200 ATMOS, GERMANIA
Instrumentar complet TEKNO, GERMANIA