Prima pagină / Servicii Medicale
Alergologie    Chirurgie generala. Chirurgie plastica - microchirurgie reparatorie    Dermatologie    Diabet si Nutritie    Endocrinologie    Ginecologie    Hematologie    Medicina Interna    Neurologie(adulti/copii)    Oncologie medicala    O.R.L.    Ortopedie si Traumatologie    Pediatrie    Pneumologie    Psihiatrie    Imagistica medicala    Reumatologie    SPITAL DE ZI-Republicii 30    Urologie   

Cardiologie


 

 

Bolile cardiovasculare reprezinta cea mai importanta cauza de mortalitate si morbiditate la nivel mondial. Complexitatea acestor afectiuni induce si complexitatea mijloacelor, specifice cardiologiei, necesare explorarii si diagnosticarii. Diagnosticul corect, stabilit de medicul cardiolog, reprezinta premisa principala a unui tratament adecvat.

Electrocardiograma(EKG) este analiza neinvaziva, prin care se inregistreaza activitatea electrica a inimii. Trebuie efectuata intotdeauna cand este suspectata o afectiune cardiovasculara. Se face prin montarea unor electrozi pe corpul pacientului si nu necesita o pregatire speciala a acestuia.
 
Ecocardiografia este o metoda de diagnostic, specifica cardiologiei, bazata pe folosirea ultrasunetelor; este simpla, neinvaziva (adica nu trebuie patruns in organism si nici nu exista expunere la radiatii).
 
Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale /24H ( ABPM) reprezinta masurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, pe o perioada predeterminata ( de obicei 24h) cu scopul de a obtine un profil tensional al pacientului in conditii cat mai apropiate de viata de zi cu zi, deci mai apropiat de profilul tensional real.
 
Monitorizare holter EKG consta in inregistrarea de lunga durata a electrocardiogramei (24 sau 48h), permitand medicului cardiolog obiectivarea unor simptome acuzate de pacient si nesurprinse pe electrocardiograma efectuata in cabinet.
 
Testul de efort este o investigatie folosita de medicul cardiolog pentru a evalua functia cardiaca, in special in raport cu efortul fizic.
 
Scopul echipei medicale a Clinicii Cardiomed din Cluj-Napoca este acela de a imbunatati starea de sanatate a pacientilor nostri prin servicii de ingrijire cardiovasculara de cea mai inalta calitate. Suntem specializati in diagnosticarea si tratamentul bolilor cardiovasculare, precum si a bolilor vasculare periferice.

Servicii Cardiologie


Echipa medicală( click pe un nume pentru CV complet )
Aparatură


 

 

 

 

Ecografe Healthcare GE: VIVID S6 BT08,  VIVID S5 BT12, VIVID S5 BT11, VIVID S6 BT11, VIVID S70 BT16 

 

Ecograf Healthcare GE: LOGIQ S7 Expert , LOGIQ S8, LOGIQ P9 

Electrocardiograf GE - ELI 280 si ATRIA 6100, Cardiac Science Corporation, USA
Holter EKG- Vision Premier HolterAnalysis (Burdick, USA)
Holter TA - SCHILLER BR – 102
Covor rulant Q-stress Exercise Stress Test, Monitoring System (Cardiac Science Corporation, USA)