Prima pagină / Echipa Medicală
Alergologie    Cardiologie    Chirurgie generala. Chirurgie plastica - microchirurgie reparatorie    Dermatologie    Diabet si Nutritie    Endocrinologie    Ginecologie    Hematologie    Medicina Interna    Neurologie(adulti/copii)    Oncologie medicala    O.R.L.    Ortopedie    Pediatrie    Pneumologie    Psihiatrie    Imagistica medicala    Reumatologie    SPITAL DE ZI-Republicii 30   

Urologie


Urologia este specialitatea chirurgicala care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului renourinar masculin si feminin (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra) si pe sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostata si penis).

Abordarea medicala a unor afectiuni urologice (ca de exemplu, infectii urinare) este combinata cu corectia chirugicala a anomaliilor congenitale sau a unor cancere in sfera genito-urinara. Investigarea incontinentei urinare, disfunctiilor sexuale, infertilitatii masculine, urologia pediatrica sunt apanajul specialistului urolog.

Urologia este strans legata de alte domenii medicale : andrologie, nefrologie, ginecologie si oncologie.

Cistoscopia este metoda de electie in diagnosticul sangerarii in urina. Cistoscopia este o investigatie endoscopica care permite diagnosticarea tuturor afectiunilor vezicii urinare, a prostatei si, indirect, a bolilor de rinichi.

Ca si metoda de explorare (ex: pentru diagnosticul cancerului vezical-cu prevalenta in crestere la fumatori si la persoanele tinere!) cistoscopia nu da erori si nici nu poate fi inlocuita de examenul ecografic sau urografic.

Urinati cu sange fara a avea dureri? Solicitati de urgenta o examinare cistoscopica!Echipa Medicală( click pe un nume pentru CV complet )